Gastro ponuda

Lepeza bogatih i raznolikih ponuda svakako je jedan od najvažnijih faktora za daljni razvoj turizma u Opuzenu te ključni input za Turističku zajednicu grada Opuzena. Zbog svog povoljnog zemljopisnog položaja, rijeke Neretve koja prolazi kroz mjesto i blizine mora, svježa riba i morski plodovi uvijek su osigurani. Neizostavan dragulj po kojem je Opuzen i cijeli neretvanski kraj poznat je brudet od jegulje, žaba i ribe, pa se tako svake godine održavaju manifestacije kao što su Brudetijada i Dani jegulje“ u koju su uključeni restorani s područja Neretve, a predstavljaju se autohtona, tradicijska jela. Također, u manifestacije su uključeni sajmovi neretvanskih delicija, gdje se predsatavljaju tradicionalne slastice poput džemova, arancina, ušećerenih badema...

Odlučite li slijediti mirise jela koje kuha naša mišćanka Suzana Mušan, put će vas odvesti preko Opuzenske pjace pored crkve sv. Stjepana, do najveće monolitne klupe na svijetu i masline pored koje se smjestila „Konoba pod maslinom“. Srdačni domaćini, obitelj Mušan svoje male tajne dobre kuhinje rado dijele sa gostima, zbog čega im zasigurno iz godine u godinu dolazi sve više gostiju.

Motel Delta koji se smijestio u srcu Opuzena, pružajući izravni pogled na slikovitu rijeku Neretvu, nudi smještaj i doručak. Privatni smještaj Foša, smješten je na opuzenskoj rivi, ima opremljenu čajnu kuhinju, također nudi tradicionalna neretvanska jela i pića. Kao mali obiteljski hotel Merlot se smjestio na maloj Neretvi, na rubu Opuzena uz Jadransku magistralu Split-Dubrovnik.

Restoran Merlot nudi vrhunske neretvanske delicije, ali i vina obitelji Prović. Caffe i pizzerija Delta, smještena je na Jadranskoj magistrali Dubrovnik-Split, osim toplih i hladnih napitaka, nudi i raznovrstan izbor pizza iz krušne peći. Osim navedenih objekata, u Opuzenu postoje lanci brze prehrane: Čigra (vl. Marin Franičević) koji se nalazi se na Opuzenskoj pjaci, Ljiljana (vl. Dražen Šimović) koji se nalazi se pored osnovne škole Opuzen, ulica Silvije Strahimira Kranjčevića, te Palma (vl. Sanita Pehar) koji se nalazi se pored doma zdravlja u Opuzenu, Zagrebačka ulica.

 

Turistička zajednica Grada Opuzena
Trg kralja Tomislava 1,
20355 Opuzen, Hrvatska
Dubrovačko-neretvanska županija
Telefon: +385 20 671 139
Fax: +385 20 672 059